Mistä kaikki alkoi

Yksinyrittäjän arki on täynnä kaikenlaista säätämistä. Työt eivät tipahda pöydälle itsestään, vaan paljon pitää tapahtua sekä ennen että jälkeen. Lisäksi palkansaajan työpaikalla on yleensä se joku muu, joka hoitaa asiat, joita palkansaajan ei välttämättä ikinä tarvitse ajatella: toimistotarvikkeiden tilaaminen, vakuutukset, työterveysasiat, kirjanpito, tilavuokrat, lakisääteiset raportoinnit. Yksinyrittäjä ei koskaan ole ”vain töissä”.

Suomessa toimivista yrityksistä 93 % on mikroyrityksiä (alle 10 työntekijää) ja yli puolet Suomen yrittäjistä yksinyrittäjiä. Miksi yrittäjyyteen liittyvät aiheet ovat juhlapuheissa ja medioissa silti niin korkealentoisia? Niissä pohditaan kasvua, vientimahdollisuuksien kartoittamista ja yritysten työllistävää vaikutusta yhteiskunnalle.

Jos rehellisiä ollaan, minä mietin lähinnä, miten saisin asiakkaat löytämään nettisivuni, mitkä lounaskuitit voi vähentää verotuksessa ja miten pistää aikataulut ojennukseen. Ja miten hitossa saan ikinä kaiken yksin hoidettua.

Kun tapaan muita yksinyrittäjiä verkostoitumistilaisuuksissa, yhteisten projektien merkeissä tai Facebook-keskusteluryhmissä, näistä samoista aiheista hekin puhuvat.

 

Olennaisinta yksinyrittäjälle on yhteyksien luominen

Kiitos verkostojen ja yrittäjyyden alkuvaiheen tee-se-itse-tunaamisen, nyt uskallan kertoa suoraan, mitä etsin ja pyytää muilta apua. Luotan siihen, että kun tuntee oikeat henkilöt, minkä tahansa asian pystyy ratkaisemaan. Jos huomaan jonkun etsivän neuvoa asiaan, jossa minä voisin auttaa tai vinkata eteenpäin, varmasti avaan suuni. Tämänkaltaista avoimuutta ja yhteispeliä pitäisi olla enemmän.

Yksinyrittäjä on oikeasti todella yksin, ellei aktiivisesti etsi ympärilleen tiimiä, yhteistyökumppaneita ja vertaistukea. Aina ei natsaa, mutta kun oikeanlaista energiaa löytyy, siitä kannattaa ehdottomasti pitää kiinni, ruokkia hyvää draivia puolin ja toisin. Lopputuloksena saa aina aikaiseksi enemmän.

Kun sitten tapasin Kaisun, tunnistin samankaltaisen ajattelutavan ja asenteen. Päätimme kääriä hihat ja tehdä osuutemme asioiden edistämiseksi. Näin syntyi muun muassa Yhteyshenkilöt-podcast.

Oman podcastin perustaminen on ollut meille oppimiskokemus, josta ei kovin helposti ollut tietoa ja vinkkejä saatavilla. Perustimme tämän blogin yhdeksi avuksi sinulle, joka mietit, miten perustetaan podcast. Toivottavasti pääset oikomaan mutkissa tämän ansiosta.

Jos olet podcastimme kuuntelija, tästä blogista pääset lukemaan podcastin alkuvaiheista, kun yhtään jaksoa ei vielä ollut olemassa. Keräämme tänne kaiken materiaalin, joka podcastin ympärille rakentuu.

Jätä jälki, luo yhteys. Pidä kiinni jos siltä tuntuu.

– Kaija

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s